Bijna 1 op de 5 Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een depressie. Uit steeds meer onderzoek blijkt dat gezonde voeding van belang is bij de behandeling van depressie.
Wil jij meer weten over welke voedingsstoffen een bijdrage leveren aan de behandeling? Hoe we in de ggz de voedselomgeving zo kunnen inrichten dat we cliƫnten helpen gezonde keuzes te maken? En wil je van een ervaringsdeskundige horen welke rol voeding speelt bij zijn herstel?
Het programma ziet er als volgt uit:
- Jeroen Berkvens, oud-stagiair bij Goede Zorg Proef Je, vertelt over zijn onderzoek naar voeding en depressie
- Dieuwke Vogelzang, adviseur eetomgevingen van het Voedingscentrum, vertelt hoe over eetwissels en hoe je cliƫnten kunt helpen gezonde keuzes maken via de eetomgeving
- Henk Schokker, ervaringsdeskundige bij GGz Friesland, vertelt over zijn ervaringen met voeding in zijn behandeling en herstel.
Je kunt het webinar hier terugkijken: https://vimeo.com/825820668?share=copy
in de bijlagen vind je de presentaties van de sprekers. Deel de opname gerust met collega's!