Het Maasstad Ziekenhuis gaat van start met het voedingsconcept FoodforCare. Het concept is erop gericht om het herstel te versnellen door de voeding aan te passen aan de patiënt en wordt inmiddels in meerdere Nederlandse ziekenhuizen toegepast.
FoodforCare is onderdeel van de Eetgemak Groep. De Eetgemak Groep en het Maasstad Ziekenhuis hebben onlangs voor een meerjarige samenwerking getekend.
FoodforCare is begonnen als initiatief van jonge kankerpatiënten, het Radboudumc en cateraar Maison van den Boer. Uit onderzoek is gebleken dat het concept, waarbij het gebruik van verse ingrediënten centraal staat, patiënten helpt om aan hun eiwitbehoefte te komen. Daarnaast blijkt het ook te helpen voedselverspilling te verminderen.
Voor de opgenomen patiënten wordt de voeding van FoodforCare ingezet binnen het huidige voedingsconcept MAASS (Met Aandacht Aan Smaak en Service). Binnen dit concept is aandacht voor zowel de kwaliteit van voedsel als voor de presentatie. Het laatste moet patiënten die daar moeite mee hebben, helpen om goed te eten.