Binnen GGZ instellingen – groot en klein – wordt elke dag hard gewerkt om de ondersteuning van de zorg beter en mooier te maken. Die ondersteuning kan tegenwoordig niet meer zonder ICT-hulpmiddelen.
Maar hoe zet je die middelen in op een manier die ook nog eens makkelijker is voor de gebruiker zijn en toch veiliger? En zonder dat dit ‘applicatielandschap’ klauwen met (zorg)geld kost?
Binnen de Nederlandse ggz komt regelmatig een groep mensen samen, die zich architecten noemen. Maar laat je door dat label niet van de wijs brengen. We proberen allemaal om met de middelen en mogelijkheden die ter beschikking staan de juiste stappen voorwaarts te zetten.
We bespreken met elkaar (op een wat hoger niveau) de problemen waar we tegenaan lopen, de mogelijkheden en trends die we waarnemen en proberen elkaar te helpen om dan de juiste keuzes te maken.
Verwacht geen wonderen, maar wel steun, informatie en wat nieuwe inzichten.
Deze groep zoekt ‘nieuw bloed’: mensen die een bijdrage willen leveren door mee te denken en voorbeelden aan te dragen hoe en waarom in de eigen organisatie keuzes gemaakt worden (en soms moeten worden).
De insteek is om te leren van elkaar.
Meldt je aan bij Jaap Schrieke (JSchrieke@denederlandseggz.nl) en doe een keer mee om kennis te maken en uit te vogelen of ook jij iets kunt leren.
Standaard komen we online bij elkaar (is wel zo handig).