Biedt u een landelijk aanbod aan ggz of verslavingszorg? Dan willen we graag met u in overleg over hoe dit landelijk zorgaanbod een plek kan krijgen in het totale aanbod van cruciale zorg.
In de komende maanden wordt er door ggz aanbieders, samenwerkingspartners en financiers in de regio’s ongetwijfeld weer (verder) gesproken over welke cruciale ggz in die regio wordt geboden, wat er ontbreekt, waar vraag naar is en waar dat dan wél geboden wordt. Hoe kijkt u aan tegen het cruciaal zijn van uw aanbod en hoe kunnen we met elkaar zorgen dat landelijk aanbod niet vergeten wordt.
In onze vereniging is er ook ggz-aanbod dat zeer specifiek is en niet goed door reguliere ggz of verslavingszorg te vervangen is, en ook niet beschikbaar is in alle regio’s. Hoe kunnen we recht doen aan de specifieke en unieke kenmerken ervan? De expertise is uniek (nauwelijks kopieerbaar) en (dus) niet elders te vinden. Wat niet wil zeggen dat deze expertise onbeperkt is en zeer wel denkbaar is dat de aanbieder met deze expertise, bij bepaalde complexiteit/ernst/impact, echt moet samenwerken met andere reguliere ggz aanbieders.
We denken hierbij aan:
- landelijk werkende aanbieders met expertisecentra voor doven/slechthorenden (bv. GGMD), voor slechtzienden/blinden (Visio, Bartiméus). Deze aanbieders hebben ook expertise in de behandeling van psychische/psychiatrische problematiek en gerelateerd aan de auditieve en/of visuele beperking.
- specifiek aanbod voor mensen die slachtoffer zijn van eergerelateerd of seksueel geweld (bijvoorbeeld Fier).
- landelijk werkende ggz-aanbieders die ggz bieden vanuit een identiteitsgebonden karakter (levensbeschouwelijk). Denk aan Eleos, de Hoop of de Lievegoed.
Het overleg vindt plaats op dinsdag 11 juni van 16-17 uur (digitaal). We verwachten uw aanmelding graag vóór 8 juni via het aanmeldformulier.
Meer inhoudelijke informatie is te verkrijgen bij Lucia Körschner, lkorschner@denederlandseggz.nl.