Met betrekking tot de contractering werden de resultaten gedeeld van de uitvraag over het contracteerproces tot nu toe. Leden deelden hun ervaringen en bespraken knelpunten die zij tegenkomen in het contracteerproces. Een knelpunt dat genoemd werd, is (het uitblijven van) de toelichting op de afslagen die toegepast worden in de contracten en de ruimte van het gesprek hierover. Een ander knelpunt was de CAO-compensatie. (De aanwezigen verwachten veelal dat de contracten per 1 januari rond zijn.) De uitvraagresultaten zijn beschikbaar in de presentatie en worden meegenomen naar het BO IZA.
Cruciale ggz kwam aan bod in het kader van regioplannen en contractering, waarbij het proces voor de komende periode werd gedeeld. Lukt het niet om cruciale ggz op te nemen in het regioplan en de contractering? Laat het ons weten!
De resultaten van de monitor voortgang IZA van het najaar 2023 zijn besproken. Er is behoefte aan meer informatie over het proces van de transformatiegelden. Dit proces is maatwerk. Meer informatie vind je op de website Juiste Zorg op de Juiste Plek. Daarnaast werd op twee onderwerpen de vraag gesteld hoe we van en met elkaar kunnen leren. Deze onderwerpen waren het verkennend gesprek en de mentale gezondheidscentra en het inzetten van psychiaters of andere professionals van buiten de organisatie in de crisisdiensten. Heb je goede voorbeelden, tips of don’ts? Deel deze met elkaar en met ons.
De mijlpalen voor 2024 zijn gedetailleerd beschreven in de presentatie ‘Mijlpalen 2024: Wie doet wat?’. Deze presentatie ontvangen de genodigden binnenkort. De presentatie van de bijeenkomst vind je in de map Documenten.
Heb je vragen of ervaar je knelpunten? Laat ze ons weten via iza@denederlandseggz.nl